YÜKSELEN MARKALAR PROJESİ KADIN GİRİŞİMCİLERİ DESTEKLİYOR


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İstanbul Kadın Girişimciler Kurulu, kadın girişimcileri desteklemek amacıyla “Yükselen Markalar Türkiye” projesine kaldığı yerden devam ediyor. Proje, İstanbul Ticaret Odası’nın desteği ile yürütülecek ve kadın girişimcilere markalaşma, ürün tasarımı ve ihracat konularında rehberlik ederken kadın girişimcilerin sektördeki varlığını güçlendirmek ve yeni iş fırsatları yaratmayı da hedefliyor.

Projenin Amacı ve Hedefleri

Yükselen Markalar projesi; ayakkabı çanta, ev tekstili, gıda, kozmetik, moda/giyim, takı ve aksesuar, evcil hayvan giysi tasarımı gibi alanlarda faaliyet gösteren kadın girişimcilerin dahil olabileceği benzersiz olanakları barındırıyor. Projede kendi ürünlerini üreterek satışa başlamış olan kadın girişimcilerin markalaşmalarını sağlamak, global bir marka oluşturarak katma değeri yüksek ürünlerle ihracat yapmalarına destek olmak ve kültürel öğeleri taşıyan ürünlerin tasarım, sergileme ve pazarlamasında katkıda bulunmak amaçlanıyor.

TOBB İstanbul Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hatice Güner Dinçbal Kal, projeyle ilgili olarak, “Kadın girişimcileri cesaretlendiren, yönlendiren ve sektörde büyükler ile yenilerini buluşturan bu proje, kadın girişimcilerin gücünü artırmayı ve yeni iş fırsatları yaratmayı hedefliyor.” dedi.

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyesi, Alpay Mermer Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Melike Alpay Özmen, daha önce projeye katılarak elde ettiği deneyimi şu sözlerle ifade etti: “Minval markasıyla bir önceki projeye katıldım, eğitimleri keyifle dinledim ve marka vizyonumuz için önemli bağlantılar elde ettim. Tüm yeni kadın markalarına bu projeyi iyi bir fırsat bilmelerini dilerim.” Aynı zamanda Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Yardımcısı görevini yürüten Özmen, “Türkiye genelinde tüm kadın girişimcilerimizi bu kıymetli projeye başvurmaya, akabindeki eğitimlere katılmaya ve markalarını büyütmeye, yurtdışına açmaya davet ediyorum.”  diyerek 81 ilimizdeki kadın girişimcilere davette bulundu.

Katılım Sektörleri

Proje aşağıdaki sektörlerde faaliyet gösteren kadın girişimcileri hedefliyor:

  1. Moda/Tekstil/Tasarım
  • Giyim ve Aksesuar (ayakkabı, çanta, takı, gözlük vb.)
  • Ev Tekstili ve Dekoratif Ürünler
  1. Kozmetik ve Bakım Ürünleri
  2. Kültürel Öğeleri Yansıtan Ürünler
  3. Gıda Ürünleri

Başvuru ve Eğitim Takvimi

Yükselen Markalar’a katılmak isteyen kadın girişimcilerden, şirket sahibi ya da en az yüzde 25 şirket ortağı olmaları, ilk faturalarını kesmiş olmaları ve ürünlerinin yenilikçi ve ticarileştirme potansiyeline sahip olması beklenmektedir. Ayrıca, sürdürülebilirlik esasıyla hareket eden ve marka tescili yapılmış girişimciler öncelikli olacaktır.

Proje kapsamında verilecek eğitimler, sektör uzmanları tarafından sağlanacak ve katılımcılara mentörlük desteği sunulacaktır. Eğitimler ücretsiz ve online olarak gerçekleştirilecektir.

Son başvuru tarihi 15 Eylül Pazar günü olarak belirlenen projeye katılmak isteyen kadın girişimciler, detaylı bilgi ve başvuru için Başvuru Formu bağlantısını kullanabilirler. Eğitimler 7 Ekim Pazartesi günü başlayacaktır.

21

Haber görselleri