TURİZM HAFTASI KUTLANDI


Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası etkinlikleri bu yıl, Muğla Valiliği ile Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğinde, MUTSO destekleriyle gerçekleştirildi.

Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası etkinlikleri bu yıl, Muğla Valiliği ile Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğinde, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) destekleriyle, 17 Nisan Çarşamba günü Kanuni Sultan Süleyman’ın Rodos seferi sırasında yaptırdığı 500 yıllık cami, han ve tarihi köprüleri ile sivil mimarlık örneği çok sayıda tarihi yapıyı bünyesinde barındıran Yatağan İlçesi Bozüyük Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Programa Muğla Valisi Esengül Civelek başta olmak üzere Yatağan Kaymakamı Hayrettin Çiçek, Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Filiz Karacaağaç, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı H. Koray Özcan, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Murat Can, Yönetim Kurulu Üyeleri Ömer Öcal, Mehmet Çahan, Mustafa Karataş, Meclis Üyesi Bülent Karakuş ile kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Bozüyük Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinliklerde öğrenciler tarafından yöresel halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi.

Programın açılışında bir konuşma gerçekleştiren Muğla Valisi Esengül Civelek: “Turizm, ülkemizin sosyo-ekonomik-kültürel gelişmesine katkı yapan, istihdam yaratan ve döviz girdisi sağlayan kalkınmanın en önemli sektörüdür. Muğla’mız da bir turizm kentidir. Doğal, tarihi, kültürel varlıklarımız, eşsiz güzelliklerimiz, geçmişten günümüze sahip olduğumuz turizm kültürü bilinci, nitelikli insan kaynağımız, müşteri memnuniyeti yaratacak kaliteli hizmet sunan tesislerimiz, işletmelerimiz ulaşım imkânlarının kolaylığı ve son yıllarda gerçekleştirilen çevresel alt yapı yatırımlarımızla Muğla olarak turizmde zengin bir potansiyele sahibiz. Turizmin geliştirilmesi için oldukça elverişli şartlara sahibiz. Muğla turizmde gözde bir kent. Muğla turizmin yoğun bir şekilde yaşanıldığı bir kent. Geçtiğimiz yıl itibariyle Muğla’mıza 3 milyon yabancı turist geldi ve 3 milyar dolar turizm geliri elde ettik “ dedi.

MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan ise, turizm bir ülkenin milli değerlerinden biri olduğunu ve ülke ekonomisi için büyük önem taşıdığına vurgu yaparak şunları kaydetti: “MUTSO olarak bizler, ilin ekonomik ve kültürel gelişimi için gönüllü çalışanlarız. Muğla’da turizmin 12 aya yayılması ve ölü sezon tabirinin ortadan kalkması için, esnafımızın yüzünün gülmesi için elimizden gelen tüm desteği sağlıyoruz. Odamızın alternatif turizm projesi olan Karia Yolu, 2013 yılında GEKA’nın desteği ile hayata geçirildi. 6 farklı parkurdan oluşarak Muğla’nın her alanına yayılan bu yol, 820 km uzunluğu ile Türkiye’nin en uzun yürüyüş rotası. Karia Yolu 5 yıldır, yürüyüşçüleri, gezginleri ve doğaseverleri Muğla’ya çekiyor. Karia Yolu Muğla’nın bir markasıdır. Deniz-kum-güneş odaklı turizm anlayışı Muğla’da turizm sezonunun sınırlandırmaktadır. Bu sınırları ortadan kaldırmak ve Muğla’da turizmi 12 aya yaymak amacıyla çıktığımız bu yolda, Karia Yolu bizim ilk projemiz oldu.  Kanuni yolu da bu düşüncelerle hazırlanmış bir projedir. Bunların dışında yine Odamız tarafından Bozüyük Mahallemizin ekonomik gelişimine katkı sağlamak amacıyla hazırladığımız ahşap satış noktalarının da açılışını bugün hep birlikte yapmaktan büyük mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. Turizmin bütün bir yıla yaygınlaştırılması, alternatif turizm türleri ile bu konuda bakanlık ve turizm sektörü tarafından yapılan çalışmalar ve projeler, hafta boyunca çeşitli etkinliklerle gençlere ve halka anlatılmakta, turizmden en yüksek geliri sağlamada yapılması gerekenler ve elimizdeki değerlere sahip çıkma konusunda halkımız bilinçlendirilmektedir. Bildiğiniz gibi bir kenti sadece turizm ile taşıyamayız. Bu turizmi taşıyacak bir kültür oluşturmalı, o kültürü sivil toplum kuruluşlarının da desteğiyle halk buluşturmalıyız. Ayrıca kültürü besleyecek sanat faaliyetleri planlamalı ve en önemlisi tüm bunların farkında olan bir tarih bilinci vermeliyiz.”

Konuşmaların ardından yörede istihdama katkı sağlamak amacıyla verilen kurslarda başarılı olan kursiyerlere sertifikaları takdim edildi. Protokol sonrasında yöresel ürünlerin sergilendiği stantları gezdi.

728

Haber görselleri