MUĞLA VALİSİ DR. İDRİS AKBIYIK MUTSO MECLİSİNE KONUK OLDU


MUTSO Meclisinin aylık olağan toplantısının konuğu, Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık oldu. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Meclisi aylık olağan toplantısı 30 Temmuz Salı günü MUTSO Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Meclis Başkanı H. Koray Özcan’ın Divan Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Meclis Üyeleri, Meslek Komite Başkanları ve komite üyeleri katıldı.
Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) olağan meclis toplantısı, Meclis Başkanı H. Koray Özcan’ın divan başkanlığında Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, meclis üyeleri, meslek komite başkanları ve komite üyelerinin katılımıyla 30 Temmuz Salı günü 2 oturum şeklinde gerçekleştirildi. Meclis üyeleri ve meslek komite başkanlarının geniş katılımıyla gerçekleştirilen toplantının ilk bölümünde gündem maddeleri oylanarak karara bağlandı. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından, Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş Yönetim kurulunun aylık faaliyetlerine ilişkin bir sunum gerçekleştirdi. Başkan Karakuş’un sunumunu ardından Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık’ın teşrifleriyle toplantının ikinci bölümüne geçildi.
MUTSO Meclisine hitap eden Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık şunları kaydetti: “Çok değerli Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanımız, Yönetim Kurulu Başkanımız, çok değerli meclis üyeleri ve değerli sektör temsilcileri öncelikle hepinizi saygıyla selamlıyorum. Bugün burada sizlerle bu toplantıya katılmaktan dolayı memnuniyet duydum. Sizler Muğla’nın ticari, ekonomik, sosyal hayatının gelişmesine ve kalkınmasına üretimlerinizle, işlerinizle, ticaretlerinizle ciddi katkılar sağlıyorsunuz Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Muğla’da sorunlarım çözüm noktasında, gelişmesinde çok çeşitli projeler ve etkinlikler yapıyor. Bu anlamda Muğla Türkiye’de bilinci en yüksek illerimizden biri. Gerçekten girişim ruhu, birlikte hareket, birlikte üretim isteği ve gayretin çok fazla olduğu bir il. Muğla ülkemizin cennet bir köşesi. Tarım, turizm, madencilik, su ürünleri, doğa güzellikleri, antik kentler gibi birçok değer Muğla’da mevcut. Bizlere yönetici olarak, sizlere de müteşebbisler olarak bu varlıkları işleme görevi düşüyor. Bunun için biz Valilik olarak büyük bir çalışma içerisindeyiz. Öncelikli görevlerimizden ticaret yapan için, sanayici için, üretici için en önemli şey memleketin huzuru ve güvenliği. Öncelikli görevimiz Muğla merkez Menteşe ilçesi ve tüm ilçelerinde huzuru ve güvenliği sağlamak. Diğer görevimiz kanunları uygulamak. Bununla birlikte ilin gelişmesine, kalkınmasına liderlik etmek. Tüm görevlerimizi yerine getirebilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Üretimcilerimize, girişimcilerimize destek olmaktan son derece mutluyuz. İle katma değer sağlayacak birçok projede yer alıyoruz. Muğla’nın marka il olması konusunda ortak çalışmalara ve projelere işbirliği yapmaya her zaman hazırız. Bütün bu gayretin özü aslında üretirsek gelişiriz, üretirsek kalkınırız. Muğla’nın gelişmesine, kalkınmasına, Muğla’da yaşayan vatandaşlarımızın daha mutlu daha refah içinde yaşaması için gerekli gayreti göstereceğiz. Ben davetiniz için çok teşekkür ediyorum.”
Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık’ın ardından konuşma yapan MUTSO Meclis Başkanı H. Koray Özcan: “Sayın Valim Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Meclisine hoş geldiniz. Sizi odamızda ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Ben kısaca meclisimizle ilgili bilgi vermek istiyorum. Odamız 17 meslek komitesi ile temsil edilmektedir. 17 meslek komitesinden 6’şar tane seçilmiş üyelerimiz vardır. Üyelerimiz 47 kişilik meclisimizi oluşturur. Daha sonra meclisimizden 11 kişilik yönetim kurulumuz seçilir. Odamızın meclisi yasama görevini yürütür. Yönetim Kurulumuz yürütmenin başıdır. Ayda bir olağan meclis toplantımız yapılarak Muğla ekonomisi ile ilgili, Muğla sosyal hayatıyla ilgili, faaliyet alanımızdaki ilçelerle ilgili kararlarımızı meclis toplantılarında alırız. Bugün burada olmanız bizim için çok önemli. Çünkü sektör temsilcilerimiz sizden Muğla ile ilgili bilgiler almak isterler. Muğla iş dünyasının temsilcileri ile bugün burada bir araya geldiğiniz için tekrar çok teşekkür ederim.” dedi.
Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık’ın toplantıya teşrifiyle konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Değerli Valim, sizleri odamızda ağırlamaktan mutluluk duyduğumuzu ifade etmek isterim. 1884 yılında kurulan Odamız Türkiye’nin en köklü kuruluşları arasında yer alıyor. 140 yıllık köklü tarihi, güçlü meclisi ve dinamik kadrosuyla Muğla’nın en aktif sivil toplum örgütüyüz. Oda olarak, üyelerimizin, mevcut ekonomik yapı içerisinde yaşadıkları başlıca sorunlar, yetkililerden talepler ve önerileri konusunda önemli bir köprü görevi üstleniyoruz. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin öncülüğünde ilgili bakanlıklar ile iletişime geçerek bu sorunların çözümü noktasında, ilçe Odalarımız ve Borsamızın da birlikteliğinde güçlü bir Muğla lobisi için çalışıyoruz. Ayrıca başlattığımız ve iştirak ettiğimiz proje ve çalışmalarla ilimizin ekonomik ve sosyal yapısını yukarıya taşımak için çalışıyoruz. Şuanda yürüttüğümüz en büyük projemiz; Apiterapi Arıcılık Ürünleri ve AR-GE Merkezi. Bu projeye olan inancınız ve desteğiniz için çok teşekkür ederim. Desteğiniz ve birleştirici gücünüz bizim için çok değerli. İlimizde göreve başladığınız günden itibaren, birleştirici yapınızın avantajlarını her alanda hissetmekteyiz. Sürekli vurguladığımız güçlü Muğla lobisi için en önemli dinamik bu. APİTERAPİ projemizde sona yaklaştık. Borsamız hizmet binasında yapımı tamamlanmakta olan üretim merkezimizde Ağustos sonunda AR-GE faaliyetlerinin başlamasını planlamaktayız. Bu projenin ilimize sağlayacağı katma değeri çok önemsiyoruz. Yatağan yol ayrımında kurduğumuz MUTSO Zeytinpark’ta coğrafi işaretli ve yöresel değerlerimizin satışını ve tanıtımını sürdürüyoruz. Zeytinpark’ın tanıtımı amacıyla ulusal ve uluslararası fuarlara katılım sağlıyoruz. Yerelde yapılan festival ve etkinliklerde mutlaka Zeytinpark görünürlüğünü sağlıyoruz. Bahsi geçen fuarlarda Muğla’nın tek çatı altında tanıtılmasına katkınız için çok teşekkür ederiz. Bundan sonraki fuarlarda da bu birlikteliğin sürdürülmesi çok kıymetli. Muğla’yı ilçeler bazında ayrı ayrı değil bir bütün olarak markalaştırmak gerekiyor. Bunun en önemli adımlarından biri de turizm profesyonellerinin katıldığı bu fuarlarda doğru tanıtım yapmak. Biz Oda olarak üyemize ve ilimizin sosyo ekonomik hayatına katkı sunmak adına olmamız gereken her yerde varız. Bundan da büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Muğla için ve üyelerimiz için çalışmaya devam edeceğiz.”
Toplantı Muğla’nın, sektörlerin ve Muğlalı iş insanlarının yaşadıkları sorunlar ve çözüm önerilerinin görüşülmesi ile devam etti. Toplantı sonunda Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık’a her sene 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda yapılan ve bu sene 3’ncüsü gerçekleştirilen “Bugünün Küçükleri, Yarının İş İnsanları” gündemli çocuk meclisine ait bildiri ve günün anısına bir plaket takdim edildi.

57

Haber görselleri