MENTEŞE BELEDİYESİ İNŞAAT İŞÇİLERİ MEYBEM SERTİFİKALARINI ALDI


TOBB MEYBEM İnşaat İşçisi-Seviye 2 sınavlarını başarıyla tamamlayan 49 belediye çalışanı sertifikalarını aldı.

 İş gücü piyasasının ihtiyaçları doğrultusunda çalışanların veya çalışmayı hedefleyenlerin bilgi, beceri ve yetkinliklerini Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yayınlanan ulusal yeterliliklere ve TS EN ISO/IEC 17024 Personel Belgelendirme standardına uygun olarak ölçme ve değerlendirme yapmak amacıyla kurulan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi (MEYBEM) Muğla’da sınavlarını sürdürüyor. Muğla’da 2018 yılından itibaren Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) işbirliği ve ev sahipliğinde sınavlar açan MEYBEM farklı branşlarda sertifikalandırma faaliyetlerini sürdürüyor. Son olarak geçtiğimiz Mart ayında TOBB MEYBEM, MUTSO ve Menteşe Belediyesi işbirliğinde Menteşe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde çalışan 49 kişiye İnşaat İşçisi-Seviye2 eğitimi verilmiş ve sınav yapılmıştı. Sınavda başarı sağlayan belediye çalışanlarına sertifikaları 9 Temmuz Salı günü MUTSO’da verildi.

Sertifika törenine Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal, MUTSO Meclis Başkanı H. Koray Özcan, Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Menteşe Belediye Başkan Yardımcısı Engin Fırat Ata, Fen İşleri Müdürü Taylan Özgür Sancak’ın katılım sağladı.

Programda konuşan MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş: “Muğla’da mesleki yeterlilik sınavlarını yapmaya başladığımız 2018 yılından itibaren farklı branşlarda 36 eğitim ve sınav gerçekleştirdik. TOBB MEYBEM işbirliğinde gerçekleştirdiğimiz bu sınavlara bugüne kadar 770 kişi katılım sağladı. Bu katılımcıların 511’i sınavda başarılı olarak sertifika almaya hak kazandı. Bu noktada belirtmek isterim ki TOBB MEYBEM, mesleki yeterlilik sınavlarının Türkiye’de ilk başladığı günden itibaren, işi yalnızca belge/para olarak görmeyen, tüm süreci titizlik ve hassasiyet ile yürüten önemli bir kuruluş. Menteşe Belediyemiz ile yaptığımız işbirliği doğrultusunda, Fen İşleri personeline İnşaat İşçici-Seviye 2 sınavını gerçekleştirdik. Öncelikle Başkanımız nezdinde Menteşe Belediyemize işbirlikleri için teşekkür ediyor; bugün sertifika almaya hak kazanan 49 katılımcının her birini ayrı ayrı kutluyorum. Güvenlik ve mesleki yeterliliği ön planda tutan bu sertifika programını, ihtiyaç duyulan farklı branşlarda da, şehir dışına çıkmak zorunda kalmadan ilimizde düzenliyoruz. Gerek  zorunlu tutulan meslek dallarında belediye çalışlarımıza gerekse özelde faaliyetlerini sürdüren vatandaşlarımıza hizmete hazır olduğumuzu, eğitimlere ve sınavlara Muğla’da katılabileceklerini hatırlatmak isterim.” ifadelerine yer verdi.

Başkan Karakuş’un ardından kürsüye davet edilen Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal ise sözlerine, sınava katılan ve başarılı olan 49 personele teşekkür ederek başladı. Başkan Köksal, “Ticaret ve Sanayi odası olarak çok güzel çalışmalara imza atıyorsunuz. Bu eğitimleri Muğla’da, akredite kurumlardan alabilmek çok kıymetli. Buna vesile olduğunuz için teşekkür ederiz.” dedi.

Konuşmaların ardından sahneye davet edilen belediye çalışanlarına, sağladıkları başarı nedeniyle sertifikaları teslim edildi ve hatıra fotoğrafı çekildi.

28

Haber görselleri