Türkiye’nin 14 ilinde yaklaşık 1800 kadınla buluşan Kız Kardeşim Projesi’nin Muğla’daki eğitimleri tamamlandı. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ile Muğla İl Kadın Girişimciler Kurulu ev sahipliğinde, Coca-Cola Türkiye, Anadolu Vakfı destekleri ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) işbirliğiyle gerçekleşen eğitimlere katılan kadınlar 14 Kasım Salı günü düzenlenen törenle sertifikalarını aldılar.
Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ile Muğla İl Kadın Girişimciler Kurulu ev sahipliğinde, Coca-Cola Türkiye ve Anadolu Vakfı destekleri ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) işbirliğiyle gerçekleştirilen Kız Kardeşim Projesi’nin Muğla’daki eğitimleri 14 Kasım Salı günü Demircioğlu Park Otel’de düzenlenen sertifika töreniyle son buldu. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Muğla İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Vekili Yrd. Doç. Dr. Gülay Örmeci Güney, Coca-Cola Türkiye Kurumsal İlişkiler Müdürü Tülin Kara Özger ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projeleri Direktörü Dr. Işıl Keskin Şahan’ın katılımıyla gerçekleşen etkinlikte eğitimleri tamamlayan 43 kadın sertifikasını aldı.
MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, sertifika törenindeki konuşmasında, “Ülke nüfusunun yarısını oluşturan kadınlarımızın girişimciliğe özendirilmesi, kadın girişimci sayımızın artırılması amacıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası olarak hem kadın girişimciler kurulumuzun çalışmalarını destekliyor hem de kadın girişimciliğini özendirici projelere önem veriyoruz. Türkiye genelinde düzenlenen Kız Kardeşim projesine ev sahipliği yapmaktan da mutluluk duyduk. Bu eğitim programını tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan değerli kadınlarımızı en kısa sürede aktif ekonomik hayatın içerisinde katma değer sağlarken görebilmek en büyük temennimiz.” dedi.
Muğla İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Vekili Güney ise, konuşmasında, “Bugün burada alınan Kız Kardeşim projesi sertifikalar ile kadınların konumlarının güçlendirilmesi ve ekonomik kalkınmada etkin rol almalarını sağlayacak kocaman bir adım atılmış oldu.” dedi
Coca-Cola olarak, 2020 yılına kadar tüm dünyada 5 milyon kadının ekonomik ve toplumsal hayattaki varlığını güçlendirmek için pek çok çalışma yürütmekte olduklarını belirten Coca-Cola Türkiye Kurumsal İlişkiler Müdürü Tülin Kara Özger ise, “Coca-Cola olarak, 2020 yılına kadar tüm dünyada 5 milyon kadının ekonomik ve toplumsal hayattaki varlığını güçlendirmek için pek çok çalışma yürütüyoruz. Kızkardeşim Projesi de bunlardan bir tanesi. Bu proje sayesinde Türkiye’nin pek çok ilinden sizin gibi yaratıcı ve güçlü kadınlarla tanışma fırsatı bulduk. Muğla’da ise projemizi göz ardı etmeyerek bizlere ev sahipliği yapan Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ile Kadın Girişimciler İl Kuruluna çok teşekkür ederiz. “ dedi.
BÜYEM Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projeleri Direktörü Dr. Işıl Keskin Şahan, sertifika almaya hak kazanan kadınlara hitaben şunları kaydetti: “6 günlük eğitim sürecini birlikte tamamladık. Alacağınız sertifikalar bu eğitimlerin yalnızca nişaneleri. Dileğim bu yeni çerçevede önünüze daha çok güzel yolların açılması. Sizler, projeden bir katma değer oluşturacağınıza inanmasaydınız bu sonuçları alamazdık. Katılımlarınız, paylaşımlarımız ve bize verdiğiniz muhteşem geri dönüşlerle sizlerde bizlere yeni ufuklar açtınız. Hepinizi tek tek kutluyorum.”
Konuşmaların ardından, eğitim alan kadınlara sertifikaları takdim edildi.
18-55 yaşları arasındaki okuryazar tüm kadınlara açık olan Kız Kardeşim eğitimleri kapsamında verilen eğitimler, kadınların sosyal ve ekonomik hayata daha fazla katılımını hedefleyen kişisel gelişim eğitimleri ile iletişim, bireysel motivasyon ve etkili konuşma konularını içeriyor.
1739