350 ÖĞRENCİ KARİYERLERİ İÇİN MUĞLA’DA BULUŞTU


Türkiye’nin farklı illerinde mühendislik ve teknoloji bölümlerinde eğitim gören üniversite öğrencileri, TOBB GGK ve KGK işbirliğinde, Kariyer-in Muğla etkinliği için bir araya geldi.

IEEE Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Öğrenci Kolu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genç Girişimciler Kurulu (GGK) Muğla  İcra Komitesi ile Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) Muğla İcra Komitesi ortaklığında Kariyer-in Muğla etkinliği düzenlendi. 18 Mayıs Cumartesi günü MSKÜ Atatürk Kültür Merkezi (AKM)’nde gerçekleştirilen etkinliğe, Türkiye’nin çeşitli illerinde mühendislik ve teknoloji alanlarında eğitim gören yaklaşık 350 üniversite öğrencisi katıldı. Muğla GGK ve KGK ortaklığında Muğla Odaları ve Borsanın destekleriyle gerçekleştirilen etkinliğe MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Başkan Yardımcısı Mehmet Çahan, Meclis Üyesi Mehmet Dişcigil, Muğla GGK İcra Komitesi Başkanı Berke Altınsoy, Başkan Yardımcılar Alperen Meşeli, Beyza Kocadon, Birgül Demir, İcra Komitesi Üyeleri Hakan Serçe ve Atakan Ali Özkaya, KGK İcra Komitesi Başkan Yardımcıları Dr. Aslı Karataş ve Feray Sert katılım sağladı. Tüm gün süren etkinliklerde, Türkiye’nin önde gelen firmalarının temsilcileri yer alarak, üniversite öğrencilerini tecrübeleri, sektörlerinin iş piyasasındaki konumunun yanı sıra, kariyerlerine nasıl yön verebileceklerine ilişkin bilgi paylaşımında bulundu.

Etkinliğin açılışında konuşan Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş: “Kıymetli katılımcılar Muğla’ya hoş geldiniz. Sizleri şahsım ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası adına saygıyla selamlıyorum. Dünyada bilim, teknoloji ve duyarlılık alanındaki en büyük organizasyon olan IEEE Türkiye Şubesi öğrenci kollarına bağlı IEEE Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğrenci Kolu ile girişimciliğin geliştirilmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla faaliyetlerini yürüten TOBB Muğla Genç ve Kadın Girişimciler Kurulları işbirliğinde; geleceğe yön verici nitelikteki böylesine önemli bir organizasyonda bir araya gelmekten memnuniyet duyuyorum. Günümüzde gelinen noktada, neredeyse her meslek, bilim ve teknolojiyle iç içe geçmiş durumda. Ülkemizde yeni teknolojilerin genç arkadaşlarımız tarafından üretilmesi de gelişmişlik düzeyimize önemli katkılar sunacak, teknolojimizin geleceğini de teminat altına almış olacak diye düşünüyorum. Günümüz dijital teknolojiler çağı. KOBİ’lerimizi, girişimci adayı gençlerimizi bizler de dijital teknolojiler konusunda bilgilendireceğiz. Bu alanda başarılı olmuş iş insanlarımızı bu tür etkinliklerimize taşıyacağız. Kısacası teknolojik ilerlemede üstümüze ne düşüyorsa yapmak istiyoruz. Bunun içindir ki, öne çıkan sektörlerin uzman ve yetkili isimlerini bu gibi etkinliklerde bir arada görmeyi bir kazanım olarak görüyoruz. Ayrıca yine bu birliktelikler, il dışından gelen konuklar ile şehrimizde bulunan kişilerin, sektöründe başarı sağlamış isimlerle yakın temasa geçmelerini de sağlamış olacak. Burada edinilecek olan bilgiler ve tespitler, girişimcilik ruhunu arttıracak ve bu yönde yeni girişimcilerin de ortaya çıkmasına sebep olacak. Hatta gençlerimizi öğrencilik çağlarında iş hayatına hazırlamak adına önemli bir adım da atılmış olacak. Kariyer-in Muğla gibi organizasyonlar ilimizin tanıtımına da katkı sağlayacaktır. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizler yeni girişimcilik fikirlerinin ve yapılacak çalışmaların her zaman için arkasında olduğumuzu ifade etmek istiyor, başarılı bir etkinlik olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

GGK Muğla İcra Komitesi Başkanı Berke Altınsoy ise gerçekleştirdiği konuşmasında “Bu etkinliği IEEE MSKÜ Öğrenci Topluluğu, TOBB Muğla GGK ve TOBB Muğla KGK olarak ortak düzenledik. Bu topluluğun kurucu ekibinde yer aldım. Topluluğun kuruluşunun 2’nci senesinde başkanlığını yaptım. Topluluğun başkanlık görevi devam ederken TOBB Muğla GGK üyesi oldum. İcra kurulu üyesiyken kendi girişimimi kurdum. Şimdi de TOBB GGK Başkanı olarak bu oluşumlar içerisindeki görevimi sürdürüyorum. Bu tarz öğrenci topluluklarının kariyer yaşamında gerçekten çok önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu topluluklar ve yapılan etkinlikler gerçek profesyonel iş yaşamının adeta bir demosu niteliğinde. Buraya gelen il protokol temsilcileri, etkinliğimize konuşmacı olarak katılan her biri alanında birbirinden başarılı konuşmacılar ve tüm misafirlerimiz iş hayatının en önemli kriterlerinden biri olan iletişim ağının, networkün bir adımı. Buralarda edindiğimiz deneyimler profesyonel hayattaki duruşumuzu belirlemede ciddi bir rol model oluyor. Bu nedenle içinde aktif olarak bulunup yine aynı başarıları gösterebilecek arkadaşlar için örnek olmak istiyorum. Muğla ve Türkiye girişimci ekosistemine katkı sağlamak adına Genç Girişimciler Kurulu olarak elimizden geleni yapmaya hazırız. Ben öncelikle bu etkinliğin gerçekleşmesinde bize maddi ve manevi destek sağlayan başta MUTSO olmak üzere Milas Ticaret ve Sanayi Odası, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, Marmaris Ticaret Odası, Bodrum Ticaret Odası ve Muğla Borsasına, başkanlarına ve yöneticilerine teşekkür ediyor, tüm katılımcılara keyifli bir etkinlik diliyorum.” dedi.

 

Program kapsamında Microsoft Azure Takım Lideri Daron Yöndem ‘Hızlı Mühendisliğe Giriş’, Mercedes Benz Türkiye AB Projeleri ve Patent Uzmanı Bilal Müftüoğlu ‘Türk Otomotiv Sektörüne AB Fonları’ CheetahCart Kurucusu Esat Gülkaya ‘Ninja Yazılımcı Olmak’, TOBB Muğla KGK Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Aslı Karataş ‘Girişimcilik ve İletişim’, Er-Bakır İnsan Kaynakları Müdürü Tuğba Çelebi Akın ‘İş Gücü Piyasalarına Giriş 101’, Huawei Bulut Mühendisi Ozan Timur ‘Bulut Temelleri’, konularında sunumlar gerçekleştirdi.

90

Haber görselleri