Yıllık PGD Programı Hk.

Sayın Üyemiz,
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Odamıza iletilen yazıda; Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından “Ürün Güvenliği ve Teknik Düzenlemeler Kanunu” kapsamında yıllık denetim programına alınacak ürünlerin her yıl risk analizi çalışması ile belirlenmekte olduğu ifade edilerek, 2025 yılı denetim programına alınacak ürünlerin tespit edilmesi için çalışmaların başlatıldığı belirtilmektedir.
Bununla birlikte, tüketiciler, üreticiler ve kullanıcılar tarafından ulaştırılan şikâyetler dikkate alınarak yoğun olarak kullanılan, yüksek risk taşıması muhtemel ürünlerin çalışmaya dâhil edilmesinin amaçlandığı dile getirilmektedir. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı sorumluluk alanında bulunan ürünlerin anılan Bakanlık “Bulut Uygulaması” üzerinden paylaşıldığı ifade edilmektedir.
Bu çerçevede, kullanıcılar açısından ciddi risk taşıyan ve piyasa gözetimi ve denetimi çalışmalarında öncelik verilmesi gerektiği düşünülen ürünlerin listesine https://bulut.sanayi.gov.tr/portal/tr/l/e/a0b66449-922a-4dff-9342-7ceaf6046389/2afb8025-1ea2-4ccf-bd95-912ad04b6a41 internet sayfasından bakılarak en geç 17 Ekim 2024 tarihine kadar Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne iletilmek üzere Odamız Sanayi Birimi (sanayi@mutso.org.tr) e-posta adresine bildirilmesi beklenmektedir.
İlgi yazı ve eklerine ulaşmak için tıklayınız.