Üniversite ile MUTSO arasında hayata geçirilen MUTSO Akademi için protokol töreni gerçekleştirildi. MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar ile MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş arasında imzalanan protokolde Muğla Valisi Amir Çiçek’te şahit olarak yer aldı.
Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) arasında çalışmaları yürütülen MUTSO Akademi için imzalar atıldı. 27 Aralık Salı günü gerçekleştirilen protokol imza töreninde Muğla Valisi Amir Çiçek, MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş başta olmak üzere il protokol üyeleri ile MUTSO Meclis Üyeleri ve Meslek Komite Üyeleri katıldı.
MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar ve MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş arasında imzalanan MUTSO Akademi protokol töreninde Muğla Valisi Amir Çiçek’te müşahit olarak yerini aldı.
Protokol töreninde bir konuşma gerçekleştiren MUTSO Başkanı Karakuş şunları kaydetti: “Odamızın makro projelerinden biri olan MUTSO Akademi; Üyelerimizin ticari ve sosyal gelişimine katkı sağlamak, onlara yeni ufuklar kazandırmak, iş hayatlarındaki başarılarına destek vermek ve profesyonel ölçülerde eğitim ve gelişim hizmetleri sağlamak için Üniversitemiz ve Odamız tarafından oluşturulmuştur. Kamu-Üniversite-Sanayi ve ticaret işbirliğinin, üyelerin ihtiyaçları doğrultusunda şekillenmesine çalışan bir eğitim platformuna dönüşmeyi hedefleyen MUTSO Akademi’nin diğer bir hedefi de, Muğla’nın ve üyelerimizin nitelikli ara eleman ihtiyacını karşılamak ve kentin bütününün istihdam sıkıntısına çözüm üretebilen eğitimler veren bir yapıya dönüşmektedir. Çalışma alanı Muğla il sınırları olan ve bugün itibariyle faaliyete geçen MUTSO Akademi, MSKÜ Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Tuğba Uçma uysal ve Yrd. Doç. Dr. Ceray Aldemir’in yaklaşık 2 aylık çalışmalarının ürünü olarak ortaya çıkmış bulunmaktadır. Bizim eğitim havuzumuzdaki en büyük rolü, Üniversitemizde görev yapan öğretim üyelerimizin oluşturacağını düşünüyoruz. Bu anlamda desteklerini yanımızda gördüğümüz başta Sayın Valimiz Amir Çiçek ve Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mansur Harmandar’a şükranlarımızı sunuyoruz. Diğer ticaret odaları tarafından da örnek model niteliği taşıyacak olan MUTSO Akademi’nin hem kentimize hem de ülkemize başarı ve vizyon getirmesi en büyük temennimizdir. Bizler işadamıyız. Hiçbir şekilde kaybetmeyecek ve zarar ettirmeyecek tek yatırımın eğitime yapılan yatırım olduğu düşüncesiyle, MUTSO Akademi’nin ilimize hayırlı uğurlu olmasını dilerim.
Başkan Karakuş’un ardından konunun önemine ilişkin konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Mansur Harmandar, “Üniversitemiz ile Muğla Ticaret ve Sanayi Odası arasında bugün yeni bir protokol imzalanıyor. Bu yeni oluşumun hayata geçirilmesi, sürdürülebilir halde yönetimi ve yapılacak çalışmalarda üniversitemizin danışmanlık hizmeti vermesi imzalanacak protokolün özünü oluşturmaktadır. Üniversitelerin görevi sadece bilgi üretmek ve akademik çalışma yapmak değil, elde edilmiş olan bilgilerin halkın refahını arttırmak üzere paylaşılması ve halka ulaştırılmasıdır. Bu konuda bütün kamu ve kuruluşları ile işbirliği yapmaktayız. Aramızda imzalanacak olan protokol ile hayata geçirilecek olan bu projenin, kurmuş olduğumuz teknoparkın faaliyetleri ve çalışmalarına da büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Böyle bir projeyi ortaya çıkarttıkları için Odamıza teşekkür ediyor, Üniversite olarak toplumun yararına her türlü faaliyeti yapmaya hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum.” dedi.
Rektör Harmandar’ın ardından bir konuşma gerçekleştiren Vali Amir Çiçek, MUTSO salonunun sıklıkla Muğla’nın kalkınması ekonomisi ve katma değere şahitlik eden bir ortam olduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti: “Muğla’da rasyonel akılcı ne yaparsanız yapın hizmet de yaparsınız üretimde yaparsınız. Sürdürülebilir yatırımların yapılması ve bu yatırımların işletilmesi bizlerin emelidir. Muğla’nın genelinde düşündüğümüz şey şuydu: ‘Ortak akıl kolektif hareket’ İşte dün Teknopark Anonim Şirketinin 54 hissedardan ve Belediyelerimiz Ticaret Sanayi Odalarımız ve kuruluşlarımızla o Anonim şirketi kurduk. Yani bir güç oluştu, bir akım oluştu ortak akım oldu ve kolektif hareketle yolumuza devam ediyoruz. Kampüsle sınırlı değil artık sahada özellikle Muğla’nın Bölgesinde sahada çalışmak ve iş alemine birlikte olma ilkelerinden hareket ederek hem eğitim hem de işlerine ve turizm konusunda gereken neyse ortak aklı ortaya koydular. Protokolün Muğla’ya, hem Üniversitemizin hem MUTSO’nun iş birliğine iş adamlarımıza, yatırımcılarımıza, işletmecilerimize hatta kişi başına düşen geliri arttıracak refah seviyesini yükseltecek bir dinamik olacağına inanıyorum. Hayırlı uğurlu olsun.” Konuşmaların ardından törene geçilerek imzalar atıldı.
1500