İŞİMİZ TEMİZ PROJESİ

İŞİMİZ TEMİZ PROJESİ

Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu ve OPET işbirliğinde hayata geçirilen İşimiz Temiz Projesi ‘İşimiz Temiz Eğitimleri’ Muğla’da sürüyor.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) koordinatörlüğünde çalışmalarını sürdüren TOBB Muğla Kadın Girişimciler Kurulunun girişimleri ile Menteşe, Ortaca ve Datça’da düzenlenecek eğitimlere katılmak için link üzerinden başvuru formunu doldurmak yeterli olacak. Tarım İl Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde verilecek eğitimlere hizmet sektöründe faaliyet gösteren yiyecek-içecek işletmeleri başta olmak üzere Odamız üyesi işletmeler, çalışanları ve vatandaşlar katılabilecek.
Başvuru için: https://forms.gle/zPXNchVbyy8bEHh96

İşimiz Temiz Projesi Nedir?
Proje, ülkemizin de imzacısı olduğu birçok ulusal ve uluslararası yasal metin ve sözleşmelerde yer alan; toplum sağlığının korunması, yaşam kalitesinin yükseltilmesi, temizlik ve hijyen konusunda yeterli eğitimi almış sağlıklı nesillerin yetiştirilmesi konularının, kamu kurum ve kuruluşlarının temel görev ve sorumluluğunda olmasından hareketle yola çıkılarak oluşturulmuştur.
İşimiz Temiz Projesi kapsamında, Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’ne bağlı halk eğitimi merkezlerinde, hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren mikro işletme sahiplerine, çalışanlarına ve tüm bireylere temizlik ve hijyen konularında eğitimler verilerek işletmelerin ve çalışanların kapasitelerinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır.

Mikro İşletme Nedir?
Çalışan sayısı 10 kişiden az ve yıllık net satış hasılatı veya mali bilançosundan herhangi birinin üç milyon Türk Lirasını aşmadığı işletmeler, mikro işletmelerdir.
Eğitim Sertifikası / Sertifikalandırma
Eğitimi tamamlayan katılımcılara Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından onaylı Başarı Belgesi verilecektir. Yüz yüze eğitimlerin sonunda verilecek sertifikalar uluslararası akreditasyona sahip olacaktır.

Kurs bitirme sertifikası, odaklandığı 3 sektör özelinde hijyen konusunda belirli normlar getirerek işletmelerin güvenirliğine katkı sağlayacak şekilde konumlandırılmıştır. Sektördeki güçlü rekabet, yüksek maliyetli sertifikalandırma gibi mikro işletmeler için zorlu olabilecek konularda büyük ölçekli işletmeler karşısında fırsat eşitliği sağlanacaktır.
Başvuru için: https://forms.gle/zPXNchVbyy8bEHh96

Detaylı Bilgi İçin: https://www.isimiztemiz.org/