TOBB, TOBB KGK ve Turkcell işbirliği ile hayata geçirilen Geleceği Yazan Kadınlar Projesi Muğla’da başladı.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), TOBB Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) ve Turkcell işbirliğinde hayata geçirilen Geleceği Yazan Kadınlar Projesi, 16 Mart Cumartesi günü, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ev sahipliğinde başladı.
Muğla’nın pilot il olarak 24 il arasında yer aldığı projede amaç, kadınları yazılım konusunda eğiterek, mobil uygulamalar geliştirmelerine destek olmak, kadınların bu alanlardaki istihdam kapasitesini ve girişimciliğini artırmak olarak belirlendi. Proje kapsamında, 1601 öğrenci 58 sınıfta, 117 eğitmen ile eğitim alacak.
Eğitimlerin ilk gününde, açılış programında katılımcılara yönelik bir konuşma gerçekleştiren KGK İl İcra Komitesi Başkanı Mehtap Şeniz Çahan şunları kaydetti: “Girişimcilik, ekonomik büyüme ve kalkınmanın, küresel rekabet ortamında ayakta kalmanın, yeniliklerin ve istihdam yaratma gücü ile ülke ekonomisinin gelişmesinin temel dayanaklarından biridir. Girişimcilik sadece ekonomiye değil, ülke vizyonuna, toplumun geleceğe bakışına da katkı sağlayan bir husustur. Piyasada iş arayan değil, iş kuran ve istihdam yaratan bireyler yetiştirmek gerekliliği, ülkemiz için olduğu kadar Muğla ili için de geçerlidir. TOBB Kadın Girişimciler Kurulu olarak, girişimcilik ruhunu canlandırmak, alt yapı sağlamak, eğitim anlamında yol haritası sunmak, her şeyden önce gençlerimizi girişimciliğe özendirmek ve destek olmak adına üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeyi görev edindik. Ülkemiz toplam nüfusunun yüzde 49,8‘ini kadınlar oluşturuyor. Ancak 2000’lerde yüzde 5 olan kadın girişimci oranı 2018’de yüzde 9’a yükseldi. Bu oran ne yazık ki yeterli değil. Tarihten bu yana üretimin, emeğin en önemli simgesi olan kadınların girişimci olması, istihdam yaratması son derece önemli. Unutulmamalıdır ki aklın, başarının, ekonominin cinsiyeti olmaz. Gelişmek, zenginleşmek, büyümek için kadınlara ihtiyacımız var. Bu kapsamda sizleri bir meşale olarak görüyor ve birkaç küçük tavsiyede bulunmak istiyorum. Öncelikle ya işinizi sevin yada seveceğiniz işi seçin. Bu sizi güçlü kılar, başarıya taşır ve mutlu bir yaşama sahip olmanızı sağlar. Belirlediğiniz amaçlar doğrultusunda kendinize yön çizin ve bu alanlarda kendinizi geliştirin. Hayatınızdaki amaçlara ulaşmak için, planlarınızı uygulamak için, eğitim başta olmak üzere sağlam ve güçlü araçlarınız olsun. Doğruluktan asla vazgeçmeyin. Paylaştıkça artan tek şeyin bilgi olduğunu unutmayın. Ve kafanızı her zaman yenilikçi ve yapılmamış fikirlere yorun. Çok ama çok çalışın.”
Çahan’ın ardından söz alan yardımcı eğitmen Dr. Öğretim Üyesi Nida Gökçe Narin, projeyi tanıtarak Canvas iş modeli hakkında bilgi verdi.
Konuşmaların sonunda ana eğitmen Oğuzhan Karabaldır, projenin ilk dersi olan Andorid 201 konusundaki sunumunu gerçekleştirdi.
Lise mezunu, üniversite öğrencisi veya mezunu olan, mobil teknoloji endüstrisinde çalışmak veya mobil teknolojileri kullanarak iş fikrini hayata geçirmek isteyen 18 yaş üstü 28 kadının katılım sağladığı eğitimler beş hafta sürecek.
991