Başkanımız

BÜLENT KARAKUŞ

Bülent Karakuş 25 Mart 1963 yılında Muğla’da dünyaya geldi. Muğla Dumlupınar İlköğretim Okulunda başladığı eğitimini, Merkez Ortaokulu ve Turgut Reis Lisesiyle tamamladıktan sonra 1985 yılında Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümünden mezun oldu.

1986 yılında askerliğini yedek subay olarak tamamlayan Bülent Karakuş 21 Aralık 2000 yılında Karakuşlar Taşımacılık Limited Şirketine ortak oldu. Ardından Muğla Genç İş Adamları Derneği Başkanlığı ve Belediye Meclis Üyeliği yaptı.

Orta derecede İngilizce bilen Bülent Karakuş’un hobileri arasında dalış, zıpkınla balık avcılığı, kara avcılığı, futbol ve seyahat etmek yer alıyor.

2005-2018 yılları arasında Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı, 2006-2018 yılları arasında Kızılay Muğla Şube Başkanı, 2009-2015 yılları arasında Dünya Ticaret Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi, 2015-2018 yılları arasında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi olan Bülent Karakuş, aynı zamanda, Güney Ege Kalkınma Ajansı, Türk-Arap Odası Yönetim Kurulu Üyeliği, TEKNOPARK A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevlerini üstlendi.

Bülent Karakuş, bu kurullarda görev aldığı süre zarfında, Muğla’da alternatif turizm ve yöresel ürünler konularına ağırlık vermiş, Muğla’nın marka şehir olması amacıyla önemli çalışmalara imza atmıştır.

Evli ve bir kız, bir erkek çocuk sahibi olan Bülent Karakuş, İstanbul Dünya Ticaret Merkezi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı, TOBB Genel İdare Kurulu Üyeliği, TEKNOPARK A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini sürdürmektedir.