TİMÖB 10’UNCU YILINDA MUĞLA’DA


Türkiye’nin dört bir yanından 40’ı aşkın üniversiteden İnşaat Mühendisliği öğrencileri Muğla’da bir araya geldi.

Türkiye İnşaat Mühendisliği Öğrencileri Buluşması (TİMÖB) 10’uncu yılında Muğla’da düzenlendi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yapı Topluluğu (MUYAP) ev sahipliğinde  27 Nisan Perşembe günü düzenlenen etkinliğe 40’ı aşkın üniversiteden İnşaat Mühendisliği Öğrencileri katıldı. Etkinliğin açılışında ise Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bayram Akça ve Prof. Dr. Mustafa Volkan Coşkun, Menteşe Belediyesi Başkan Yardımcısı Leyla Ersöz, İnşaat Mühendisleri Odası Muğla Şubesi Başkanı Alifer Atasever ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Dişcigil yer aldı.

Açılış konuşmaları kapsamında kürsüye gelen  İnşaat Mühendisleri Odası Muğla Şubesi Başkanı Alifer Atasever “400 kişiyi burada ağırlayacaklarını söylediklerinde açıkçası inanamamıştım. Ama bugün bunu başardıklarını görüyorum.” diyerek tebriklerini iletti ve bir inşaat mühendisi olarak öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Atasever’in ardından kürsüye gelen MUTSO Başkan Yardımcısı Mehmet Dişcigil, Odanın yapısı ve çalışmaları hakkında kısaca bilgi vermesinin ardından şunları kaydetti: “Gençlerimizi girişimciliğe yönlendirici faaliyetlerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Bunları yaparken de üniversitemiz ile işbirliği içinde olmamızın bilinci içerisindeyiz. Bu tarz etkinlikler, geleceğin genç beyinleri olarak siz öğrencilerin ilimizdeki, Türkiye’deki ve dünyadaki mühendislik alanındaki gelişmelerden haberdar olmamızı sağlayacak ve aynı zamanda gelecekteki meslektaşlarınız ile tanışma imkanı yaratacak. Girişimcilik ruhunun oluşmasında etkili olan ilk adımlarının bu tür organizasyonlar ile ortaya çıktığı bir gerçektir. Umarım bu toplantının sonunda sizlerde, gelecek meslek hayatınızda ışık tutacak yeni  fikirler oluşur. Bu düşünceler ışığında, organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

Sonrasında kürsüye gelen Menteşe Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Ersöz ise “İnşaat Mühendisliği hayat boyu öğrenmeyi gerektiren temel mühendislik alanıdır. Sizlere inanıyor ve güveniyoruz. Bizlerde yerel yönetimler olarak engel değil yollarınızı açacak alanlar olacağız.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından etkinliğe destek veren Menteşe Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Ersöz’e, MUTSO Başkan Yardımcısı Mehmet Dişcigil’e ve İnşaat Mühendisleri Odası Muğla Şubesi Başkanı Alifer Atasever’e teşekkür amaçlı plaket takdiminde bulunuldu.

1122

Haber görselleri