NİKARAGUA LİDERİNDEN TÜRK İŞ DÜNYASINA YATIRIM DAVETİ


Nikaragua’nın efsanevi lideri Devlet Başkanı Daniel Ortega TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nu kabul etti ve Türkiye ekonomisinden övgüyle söz ederek Ortega Türk iş dünyasını ülkesine yatırım yapmaya çağırdı.​

İber-Amerika Odalar Birliği Yönetim Kurulu toplantısı nedeniyle Nikaragua’nın başkenti Managua’da bulunan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Nikaragua Devlet Başkanı Daniel Ortega ile karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Türkiye’nin Kostarika Büyükelçisi Nuri Kaya Bakkalbaşı’nın da katıldığı kabulde, TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri Şahin Bilgiç, Cengiz Günay, Hakan Ülken ve aynı zamanda Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş yer aldı.

Nikaragua Devlet Başkanı Ortega görüşmede, Türkiye’de Büyükelçilik açmak için çalışmaları başlatacaklarını ifade etti. Ortega, Türkiye ekonomisinin başarılı dönüşüm sürecinden övgüyle bahsederek, Türk iş dünyasını yatırım yapmak üzere Nikaragua’ya davet etti.

Toplantıda ayrıca Hisarcıklıoğlu tarafından,  İber-Amerika Odalar Birliğinin Genel Kurulu’nun İstanbul’da yapılması amacıyla bir Türkiye tanıtım sunumu gerçekleştirildi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ayrıca, Nikaragua Dışişleri Bakanı Denis Moncado Colindres ve Ekonomi Bakanı Orlando Solorzano ile Dışişleri Bakanlığında bir araya geldi. Görüşmede, Türkiye-Nikaragua iktisadi ilişkilerinin geliştirilmesi konusu ele alındı. Türkiye’nin iktisadi dönüşüm süreci, girişimcilik, KOBİ’ler ve turizm alanındaki deneyimlerinden yararlanma imkânları konuşuldu.

Ziyarete ilişkin bir açıklama yapan MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, “Nikaragua çok fazla ticaret yaptığımız bir bölge değil. Ancak bu iki ülke arasındaki ticareti arttırmamız gerekir.” dedi.

1235

Haber görselleri