MUTSO STRATEJİK PLANI MECLİSTE İŞLENDİ


MUTSO STRATEJİK PLANI MECLİSTE İŞLENDİ

MUTSO Meclisi aylık olağan toplantısına katılan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Sosyal Bilimler Enstitü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Marangoz, 2017-2020 MUTSO Stratejik Planı hakkında bilgi verdi.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Meclisi 38.’nci aylık olağan toplantısını gerçekleştirdi. MUTSO Meclis Başkanı Şükrü Altınay, Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş ve meclis üyeleri ile meslek komite başkanlarının hazır bulunduğu toplantının konuğu, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Marangoz oldu.

Meclis Başkanı Şükrü Altınay’ın Divan Başkanlığındaki toplantı, ülkede 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe teşebbüsü sebebiyle saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Meclis Başkanı Altınay, 15 Temmuz akşamı yaşananların ülke olarak endişeyle takip ettikleri saatler olarak geride kaldığına işaret ederek, şöyle devam etti:

“Demokrasimize ve Cumhuriyetimizin kazanımlarına zarar veren gelişmeleri kaygıyla izledik. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yüce Türk milleti tarafından kurulan Cumhuriyetimizi, demokrasimizi, özgürlüklerimizi ve parlamenter sistemimizi korumak en öncelikli görevlerimiz arasındadır. Ülkemiz tarihi süreçte darbe girişimlerinden çok çekti. Bu darbe girişiminin, milletimizin birlik ve beraberliğinin yanı sıra, sergilenen dik duruş ile püskürtülmüş olması da çok önemli ve yerindedir. Geçmişte yaşadığımız acı tecrübeler bu tarz darbe girişimleri ile ileri bir adımın atılamayacağını bize göstermiştir. Darbeler gerçek demokrasilerin hâkim olduğu ülkelerde başvurulan bir yöntem değildir. Demokrasi, gelişmiş ülkelerin temel kavramıdır. Bu nedenle darbe girişimleri demokrasiye ve milli iradeye vurulan en acımasız hançerdir. Son yaşadığımız olayda halkımızın yaşamsal alanlarının gasp edilmesine yönelik bir gelişmeydi. Adeta bir insan hakları ihlaliydi. Bu ihlalin yansıması da, acı bir bilançoyla tarihin yapraklarındaki yerini aldı. Gencecik vatan evlatları kendi ülkesinde bu demokrasi karşıtı girişim nedeniyle hayatlarını kaybettiler. Yuvalara ateş düştü… Terör belasıyla yanan yürekler bu kalkışmayla kor oldu. Bu duygularla ülkeyi müdafaa yolunda hayatını kaybeden ve şahadet mertebesine ulaşan tüm şehitlerimizin aziz ruhları şad olsun… Acılı ailelere sabır, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun. Bu tür acı anları bir daha yaşamamak ümidi ile demokrasimizi sonuna kadar savunmaya devam edeceğimizin bilinmesini isteriz. Huzur ve esenlik dolu günlerde bir arada olabilmek umuduyla hepinize saygılar sunarım.”

MUTSO’YA ANLAMLI PLAKET

Meclis Başkanı Altınay’ın konuşmasının ardından Köyceğiz Yüksekkum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Zekeriya Erek, okula yapılan Atatürk büstüne katkıda bulunan Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’na ve büstün yapımında malzeme desteği sağlayan Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Çoban’a teşekkür ederek birer plaket takdim etti. Okul Müdürü Zekeriya Erek, şunları söyledi: “Odanızın ilçemiz ve okulumuza vermiş olduğu katkılar, eğitimimiz adına gerçekten çok önemli. Sizlere çok teşekkür ediyorum. Okulumuza yapılmış olan Atatürk büstünün önemini bugün daha iyi anladık. MUTSO eğitime çok anlamı bir katkıda bulunmuştur.”

KARAKUŞ, HAZİRAN AYI FAALİYETLERİNİ ANLATTI

Meclis gündeminin onaylanması ve karara bağlanmasının ardından kürsüye gelen MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, sözlerine ülkede yaşanan demokrasi karşıtı darbe girişimini kınayarak başladı. Haziran ayında Odanın gerçekleştirdiği çalışmalar ve yaklaşan etkinliklerle ilgili Meclis üyelerini bilgilendiren Başkan Karakuş, bu yıl mübarek Ramazan ayında bir ilke imza attıklarını belirterek, tüm ilçelerdeki üyeler ile iftar yemeklerinde bir araya geldiklerini ifade etti. Karakuş, ilçelerdeki bu buluşmaların, Odanın resmi iş işlerliğinin yanı sıra, hem üyelerle sosyal ortamda birlikte olmanın önünü açtığını, hem de iletişimi ve ilişkileri güçlendirdiğine vurgu yaptı.

STRATEJİK PLAN HAZIRLIKLARI DOLUDİZGİN

Meclis toplantısının sonunda Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Marangoz, 2017-2020 “MUTSO Stratejik Planı” hazırlığı çalışmaları kapsamında meclis üyelerine “SWOT ve PEST” analizi yaptı. Burada en önemli noktanın 4 yıllık zaman diliminde Odanın yapacağı faaliyetlerin planlanması olduğunu belirten Prof. Dr. Marangoz, bu bağlamda, iç ve dış paydaşlardan, çalışanlardan, meclisten ve yönetimden görüşler toplandığını, bunun sonucunda da durum analizi yapıldığını dile getirdi. Marangoz, kurumun geleceği açısından Odanın kendini tanıması, değerlendirmesi, kıyaslaması, daha iyi hizmet vermesi, kendini sürekli yenilemesi ve gelişmesi anlamında bu çalışmanın ciddi önem arz ettiğini de sözlerine ekledi.

Meclis toplantısında sunulan ilk analizin ardından, düzenlenecek bir çalıştay ile plan, son şeklini almış olacak.

IMG_9474 IMG_9465 IMG_9461 IMG_9449 IMG_9446

1359