‘MUĞLA BASININA KATKI ÖZEL ÖDÜLÜ’ MUTSO’DA


Muğla Gazeteciler Cemiyetinin düzenlediği Basın Gecesi ve Ödül Töreninde, MUTSO Basın ve Halkla İlişkiler Birim Sorumlusu Duygu Tarımcıoğlu, basın mensuplarının çalışmalarını kolaylaştıracak organizasyonlara başarıyla imza attığı ve MUTSO adına Muğla basınına sunduğu katkılar nedeniyle  ‘Özel Ödüle’ layık görüldü.

Muğla Gazeteciler Cemiyeti (MGC) 2016 yılı Basın Gecesi ve Medya Başarı Ödülleri Töreni 7 Ekim Cuma akşamı gerçekleştirildi. Geceye Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Yılmaz Karaca, İzmir Gazeteciler Başkanı Misket Dikmen, CNN TÜRK Genel Müdürü Erdoğan Aktaş, CNN TÜRK Haber Koordinatörü Ali Güven, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, il protokolü, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, davetliler ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Başkan Yardımcısı Mehmet Dişcigil, Meclis Üyesi Yusuf Kayacık, Yönetim Kurulu Üyesi Salih Atayolu ve Levent Özkan, MUTSO Basın ve Halkla İlişkiler Birim Sorumlusu Duygu Tarımcıoğlu ve Birim personeli Büşra Daloğlu, Cemiyetin organizasyonunda yerlerini aldı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan MGC Başkanı Süleyman Akbulut, 15 Temmuz ve Medya vurgusu yaparak şunları söyledi: “Ülkemizi derinden sarsan 15 Temmuz darbe girişimi gecesi özellikle haber kanallarımız milletin ve demokrasinin sesi olmuştur. Türk Medyası darbenin karşısında ve demokrasinin yanında olmuştur. Bu anlamda yönetim kurulumuzca demokrasinin sesi olan meslektaşlarımızı ödüllendirmek istedik. Biz Muğla Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu olarak o gece demokrasinin ve milletin sesi olan tüm haber kanallarımıza teşekkür ediyoruz. Ancak CNN TÜRK haber kanalını ayrı tutmak istedik. Gerek CNN TÜRK Ankara temsilcisinin Cumhurbaşkanıyla FaceTime üzerinden yaptığı bağlantıyı ekranlara taşıyan ilk gazeteci olması ve bu bağlantının 15 Temmuz’un en önemli kırılma noktalarından biri olması, gerekse kanalın darbeci askerlerin fiili müdahalesine maruz kalmasına rağmen, son ana kadar ekranını karartmama konusunda verdiği mücadele ve habercilik adına göstermiş oldukları refleks, CNN TÜRK haber kanalını diğer kanallardan ayrı tutmamızın en önemli nedenlerinden oldu. Bu anlamda biz de Muğla Gazeteciler Cemiyeti olarak 2016 yılı ‘Medya Onur Ödülü’nü CNN TÜRK kanalına vermeyi uygun gördük. Özgür basının önemini 15 Temmuz gece bir kez daha anlamış olduk. Basın özgürlüğü bir toplumun olmazsa olmazları arasındadır. Demokratik rejimlerde bugün artık basın özgürlüğü tartışılmazken bizim hala basın özgürlüğünü tartışıyor olmamız, büyük bir talihsizlik. Bağımsız, bağlantısız ve özgür bir basın dileğiyle.”

Tarımcıoğlu’na ‘Muğla Basınına Katkı Özel Ödülü’

Gecede verilen MGC Özel Ödüllerinin bir sahibi de MUTSO Basın ve Halkla İlişkiler Birim Sorumlusu Duygu Tarımcıoğlu oldu. Tarımcıoğlu’na basın mensuplarının çalışmalarını kolaylaştıracak organizasyonlara başarıyla imza attığı ve MUTSO adına Muğla basınına sunduğu katkılar nedeniyle MGC Yönetim Kurulu Özel ödülü takdim edildi.

Tören sonunda geceye katılanlar ve ödül alanlar toplu olarak hatıra fotoğrafı çekildi. Muğla Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası ve yöresel halk oyunları gösterileri geceye renk kattı.

1360

Haber görselleri