KENTSEL SİT ALANLARI TURİZME KAZANDIRILACAK


MUTSO tarafından, kentsel sit alanlarının turizme kazandırılması amacıyla oluşturulan MUTSO Kentsel Proje Komisyonu ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Meclis kararı ile oluşturulan MUTSO Kentsel Proje Komisyonu ilk toplantısını 22 Nisan Cumartesi günü gerçekleştirdi. MUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Mustafa Ercan ve Mehmet Dişcigil ile Meclis Üyesi Zekai Çakmak’ın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya, Menteşe Belediye Başkan Yardımcısı Levent Ünver, Muğla Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Emin Madran, Muğla Turist Rehberleri Odası adına Sezai Çıldır, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Filiz Karacaağaç, MUTSO Disiplin Kurulu Başkanı Mehmet Özavcı ve MUTSO Meclis Üyesi Tolga Yüksel ve 5. Meslek Komitesi Başkanı Önder Tavus katıldı.

Kentsel sit alanlarının turizme kazandırılması amacıyla hayata geçirilecek olan projenin amacını açıklayan Zeka Çakmak şunları kaydetti: “Bölgede yaşanabilir mekanlar ve sürdürülebilir bir turizm çevresi oluşturulması amacıyla, tarihi ve kültürel dokuya sahip alanların birer çekim merkezi olarak değerlendirilmesi ve bu alanlardan turizm amaçlı yararlanabilmesinin sağlanmasıdır. Bölgenin mimari dokusu göz önünde bulundurularak tarihi, kültürel ve doğal değerlerin ortaya çıkarılması, korunarak geliştirilmesi tarihi ve kültürel kimliğin ön planda olduğu sağlıklı ve düzenli konaklama ve ziyaret edilebilir bir bölgenin oluşturulmasıdır.”

Projenin ölçekleri ve programları ve ilk çalışma alanları kapsamında fikir alışverişinde bulunulan toplantıda, 2 pilot bölge seçildi ve seçilen bölgelerdeki mülkiyete ilişkin belediyeden alınacak bilgilerin ardından çalışmalara devam edilecek.

Toplantının ardından heyet yerinde keşif amacıyla Saburhane ve Eski Muğla sokaklarında bir gezinti yaptı ve alanları fotoğrafladı.

1861

Haber görselleri