İŞVERENE ÖNEMLİ TEŞVİK: SGK ÖDEMELERİ İŞKUR’DAN


MUTSO Meclis Toplantısının Şubat ayı konuğu İŞKUR İl Müdürü İlyas Sarıyerli oldu. Sarıyerli, 9 Şubat itibariyle yürürlüğe giren, yeni personellerin 2017 yılı boyunca  SGK primlerinin İŞKUR tarafından ödenmesini içeren gelişmeyi MUTSO Meclis Üyeleri ile paylaştı.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Meclisi, Şubat ayı toplantısını 16 Şubat Perşembe günü MUTSO Meclis Toplantı Salonunda, meclis üyeleri ve meslek komite başkanlarının katılımlarıyla  gerçekleştirdi. Meclis Başkanı Şükrü Altınay’ın divan başkanlığında gerçekleştirilen toplantının konuğu Türkiye İş Kurulu (İŞKUR) İl Müdürü İlyas Sarıyerli oldu. İstihdam konusunda açıklamalarda bulunan Sarıyerli, “2011 yılında İşbaşı Eğitim Programından sadece 32 kişi yararlanmıştı. Bu rakam 2016 yılında 6 bin 669’a yükseldi.  Bu sonuçlar ile Türkiye üçüncüsü olduk. Bu sadece İŞKUR’un değil hepimizin ortak başarısı. Ancak Türkiye üçüncülüğü bizi kesmiyor, birincilik kürsüsüne çıkmalıyız. Çalışırsak, üretirsek tıkandığımız noktaları aktarmamız daha kolay oluyor.” dedi.

İŞKUR Müdürü Sarıyerli 9 Şubat Perşembe günü yayınlanan 687 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname hakkında açıklamalarda bulundu. Sarıyerli şunları kaydetti: “Firmalar, 31.12.2016’daki çalıştırdığı çalışan sayısına ek olmak kaydıyla, İŞKUR’a açık iş talebinde bulunmuş olan kişileri istihdam ettiği takdirde 2017 sonuna kadar işçinin SGK primi, damga ve gelir vergisi İŞKUR tarafından ödenecek. Toplamda 773 liraya tekabül eden bu ödemeler işverenleri oldukça rahatlatacak. Yapılacak istihdam konusunda bir kontenjan sınırlaması yok, ihtiyaç doğrultusunda dilendiği kadar personel alımı yapılabilir. Tek koşul, işe alınacak olan kişinin geçmişe dönük en az 3 aylık süreyle işsiz olması gerekmektedir.”

İlyas Sarıyerli’nin açıklamalarının ardından Meclis Başkanı Şükrü Altınay, İŞKUR Muğla İl Müdürlüğünün yapmış olduğu başarılı çalışmalar için, yoğun emeği geçen Sarıyerli’ye teşekkürlerini iletti.

Açıklamaların ardından kürsüye gelen Odalar ve Borsalar Akademik Danışmanı Prof. Dr. Mehmet Marangoz, MUTSO’nun gelecek 4 yılda yapacağı çalışmalara ilişkin hazırlanan Stratejik Planı meclis üyeleri ile paylaşarak görüş ve önerileri aldı.

Toplantı gündem maddelerinin görüşülerek karar bağlanmasının ardından, Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş’un Yönetim Kurulunun aylık faaliyetlerini aktardığı sunum ile sürdü. Başkan Karakuş son olarak, 18 Şubat’ta Dalyan’da gerçekleştirilecek olan Dalyan Kefal Balığı Festivaline ve 25 Şubat’ta Datça’da gerçekleştirilecek olan Açıksu Yüzme Maratonunun duyurusunu yaparak meclis üyelerini davet etti.

1145

Haber görselleri