FETHİYE TELEFERİK PROJESİ LANSMANI YAPILDI


FTSO’nun yamaç paraşütü merkezi Babadağ’a teleferikle çıkılması için hazırladığı 70 milyon lira değerindeki SKYWALK-Fethiye Teleferik Projesi tanıtıldı.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) bünyesindeki Fethiye Güç Birliği Şirketi tarafından hazırlanan SKYWALK-Fethiye Teleferik Projesi tanıtım toplantısı, 6 Mart Pazartesi günü, Devlet Su İşleri (DSİ) Fethiye Sosyal Tesisleri toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya, Muğla Valisi Amir Çiçek, CHP Muğla Milletvekilleri Ömer Süha Aldan, Nurettin Demir, MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık,  Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçi, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezi Babadağ’a teleferikle çıkılması için hazırlanan 70 milyon lira değerindeki SKYWALK-Fethiye Teleferik Projesinin turizme ivme kazandırması bekleniyor. 3 Nisan’da ihaleye çıkılacak olan projeye ilişkin video ve fotoğrafların gösterimiyle başlayan toplantının açılış konuşmasını FTSO ve Fethiye Güç Birliği Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan yaptı. Projenin 2011 yılında hazırlandığını anlatan Arıcan, 6 yıl gece gündüz çalıştıktan sonra bürokratik engellerin aşılarak projenin ihale aşamasına geldiğini söyledi. Fethiye ekonomisinin ‘3T’ olarak adlandıran turizm, tarım ve ticarete dayandığını aktaran Arıcan, Fethiye’nin turizmde hak ettiği payı alamadığını kaydetti. İlçenin eşsiz doğal güzelliklere sahip olmasına karşın sadece 6 ay turizm yapabildiğini belirten Arıcan, “Teleferik projesine girmekteki temel gayemiz, Babadağ’ın güzelliğini somut bir proje ile ilçe ekonomisine kazandırmaktır. 2011 yılının Temmuz ayında hazırladığımız projenin izinlerini 2016 yılının sonunda tamamlayabildik. Bu süreçte üç genel, bir yerel seçim geçirdik. İki Orman Genel Müdürü, üç de Özel Çevre Koruma Bölgeleri Başkanı değişti. Böyle büyük projelerin izinleri ülkemizde maalesef kolay alınmıyor. Yaklaşık 70 milyon lira tutarındaki projemizin imar planının hazırlanması, projelendirilmesi ve ihale aşamasına gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Projenin ihalesini 3 Nisan’da yapacağız. Bu projenin finansmanı, yapılan iş karşılığı kiralama yöntemiyle karşılanacak. Odamızın şirketi vasıtasıyla böyle büyük bir proje yapmak ve işletmenin uzun vadeli olamayacağını değerlendirdik. Ülkemizde kamuya bağlı şirketlerde maalesef özel sektörün verimliliğinin sağlayamıyoruz.” dedi.

Fethiye için hayal olarak nitelendirilen projenin hayata geçirilmesinden dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirten Muğla Valisi Amir Çiçek ise “Fethiye denizi, dağı, vadisi, tarihiyle birbirini tamamlayan Türkiye’nin incisi. Buradaki zenginlikleri koruyarak insanlarımıza hatta dünyanın her yerindeki insanlara servis etme gerekliliğinin bilincindeyiz. Fethiye’nin hayali olan proje hayata geçiriliyor. Bu projeden bana bahsedildiği zaman tüm bürokratlar ve siyasi parti milletvekilleriyle arkasında duracağımızı söylemiştim. Fethiye havzası projeyle 2 bin metre yükseklikten izlenebilecek. Yamaç paraşütü sevmeyenler Babadağ’a hep aşağıdan bakmıştır. Teleferikle dünyanın birçok yerinden insanları buraya daha kolay çekeriz. Projenin bedeli 30 milyon dolar. Bu para çok çabuk yerine konabilir. Teleferik açıldığında yılda 450 bin kişinin buradan yararlanacağı öngörülüyor. Her yıl da yüzde 5 artış göstereceği rapor ediliyor. Hal böyle olunca otellerimiz, restoranlarımız ve esnafımız daha rahat edecektir. Projeyle Fethiye’mizi Türkiye ve dünyaya daha iyi açmış olacağız.” diye konuştu.

Proje tanıtımının ardından Muğla İŞKUR Müdürü İlyas Sarıyerli katılımcılara, istihdam seferberliği hakkında bilgi verdi.

1092

Haber görselleri