2017 YILI İLK EĞİTİMLERİ BAŞLADI


KOSGEB, İŞKUR VE MUTSO işbirliğinde sürdürülen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinin 2017 yılının ilk eğitimleri başladı.

Küçük Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) işbirliğinde gerçekleştirilen Girişimcilik eğitimlerinin ilkine Yatağan ve Ortaca ilçelerinde start verildi.  Ortaca ve Yatağan Temsilciliklerinin çalışmalarıyla KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinin ilki 14-15-21-22 Nisan tarihlerinde Ortaca Kent Konseyi binasında Prof. Dr. Mehmet Marangoz tarafından, ikincisi 17-18-19-20 Nisan tarihlerinde Yatağan Halk Eğitim Merkezi binasında Yrd. Doç. Dr. Emin Uzun tarafından verildi. 4 gün süren eğitimlere  25 kişi katılım sağladı.

MUTSO organizasyonu ile verilen eğitimlerde, iş planı nasıl yapılır, iş kurarken dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir, hangi planlamalar yapılmalı ana başlıkları altında girişimcilere detaylı bilgilendirmeler yapılmaktadır. Girişimciler eğitimden sonra sunacakları iş olanı ile kuracakları işler için KOSGEB’in 50 bin TL hibe, 100 bin TL kredi desteğinden yararlanabileceklerdir.

5-6-7-8 Mayıs tarihinde Datça’da gerçekleştirilecek Uygulamalı Girişimcilik eğitiminin mülakatı 26 Nisan Çarşamba günü MUTSO Datça Temsilcilik binasında yapılacaktır.

904

Haber görselleri