Birimlerimiz

Çek Sorgulaması ve E-rapor işlemleri

Çek Sorgulaması ve E-Rapor

KREDİ KAYIT BÜROSU (KKB) ELEKTRONİK RAPOR SİSTEMİ (E-RAPOR)

MuğlaTicaret ve Sanayi Odası, TOBB  ile imzaladığı protokol çerçevesinde,  KKB’nin E-Rapor hizmetlerinden faydalanmak isteyen tüzel kişilerin bu sisteme üyeliklerini gerçekleştireceklerdir. Gerçek kişiler KKB’nin internet sayfası (kkb.com.tr) üzerinden doğrudan müracaat edeceklerdir.

KKB’nin E-Rapor hizmetlerinden faydalanmak isteyen tüzel kişilerin KKB sistemine üye olmaları zorunludur. Sisteme üyelik için bir ücret alınmamakla birlikte talep edilen her bir rapor için KKB (Kredi Kayıt Bürosu) tarafından 2,3 TL ücret alınmaktadır.

Odamız tarafından yapılacak işlemler ücretsiz olup detaylı bilgi almak için Odamız  Ticari İşlemler Servisi ile (2141122 dahili 156) iletişime geçilebilecektir.

Tüzel Kişiler KKB’nin internet sayfası (kkb.com.tr) üzerinden bilgi girerek hazırladıkları başvuru formunu imzaları olarak ve bu kişilerin imza sirküleri ve imza sirkülerindeki isimlerin yetkili olduklarını gösteren ticaret sicil gazetesi örneği ile MUTSO’ya getirirler.

MUTSO; bu imzaları (imza sirküleri üzerinden) ve sözleşmeyi imzalayanların buna yetkili olduklarını (ticaret sicil gazetesi üzerinden) kontrol ettikten sonra, bu sözleşmenin uygun olduğunu elektronik ortamda KKB’ye teyit edecektir.

Teyit İşlemi; KKB’nin internet sayfasında (kkb.com.tr) “Üye Kurum Girişi” bölümünde yapılır.

Konuyla ilgili tüm bilgilere www.kkb.com.tr adresinden de ulaşabilir, gerekli durumlarda KKB’nin 444 4 552 nolu çağrı merkezini de arayabilirsiniz.

İlgili Dosyalar :

KKB SİSTEMİNİN İŞLEYİŞİ HAKKINDA BİLGİ NOTU